Med enestående arkitektur, beliggenhet og tilgjengelighet, er Deichman Bjørvika mye mer enn et bibliotek - det er et opplevelsessenter for alle.

Fakta

Oppdragsgiver: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Prosjektkostnad: 3 100 MNOK
Omfang: 19 900 m2 nybygg bibliotek med utleiebare arealer
Tidsrom: 2014 – 2019
Miljø: Passivhus, FutureBuilt forbildeprosjekt, netto energibehov skal ikke overstige 85kWh/m2, 50% reduksjon av klimagassutslipp, Enovastøtte, bruk av ny teknologi
Sted: Bjørvika, Oslo
Våre leveranser: Prosjektledelse

Som prosjektleder har Advansia vært ansvarlige for at det bygges et publikumsrettet og moderne hovedbibliotek. Et signalbygg i hjertet av Oslo som er åpent og tilgjengelig for alle brukere, både unge, gamle og besøkende fra inn- og utland.

Arkitekten Atelier Oslo og Lund Hagem har tegnet et helt spesielt bygg. En stor utkraging vil henge over Operaallmenningen og den åpne plassen foran biblioteket skal være park om sommeren og skøytebane om vinteren. Et foldetak krever helt spesielle betongkonstruksjoner og støpeteknikker.  

Etter store utfordringer med byggetomten og grunnarbeider i begynnelsen av prosjektet, kom nye styringsrammer på plass i 2015. Inntil 7.500 m2 skal være utleiebart, publikumsrettet areal med konferansefasiliteter, møterom, kino, auditorier, spisesteder, spot-areal og flerbrukshall.

Store forventninger

Deichman Bjørvika åpnet for publikum i juni 2020 og det forventes høyere besøkstall og økt tilgjengelighet sammenlignet med tidligere hovedbibliotek. Fleksible arealer gir en spennende helhet og et langt mer variert kulturtilbud enn hva vi forbinder med et tradisjonelt bibliotek.

Deichman Bjørvika har vært et byggeprosjekt som naturlig har fanget medias og offentlighetens interesse. Som prosjektleder har Advansia sammen med byggherre håndtert denne ekstra oppmerksomheten parallelt med å lede en kompleks utbygging på en tomt omgitt av trafikk og mennesker døgnet rundt

Deichman Bjørvika er kåret til Årets Bygg 2020. Vinneren ble utropt i forbindelse med Byggedagene 2020, som ble arrangert på Radisson Blu Scandinavia hotell i Oslo tirsdag den 31. august.

Her kan du lese en detaljert beskrivelse av prosjektet>>


Kontakt 

Hans Hagby
Områdedirektør
+47 90 75 61 35

Les mer om

Hans Hagby