Historie

Vår historie

Advansia ble etablert i 2001 som prosjektlederselskap i forbindelse med byggingen av Telenors nye hovedkontor på Fornebu. Bjørn Sund, som ledet Telenor-prosjektet og tidligere hadde stått i spissen for utbyggingen av Oslo lufthavn Gardermoen, etablerte Advansia sammen med sentrale medarbeidere og Telenor som en joint venture.  

Siden den gang har Advansia vokst i størrelse og bredde. Vår ambisjon er å skape gode og bærekraftige løsninger sammen med våre kunder, gjennom å kombinere vår lange erfaring med nytenkning og en helhetlig tilnærming.

2012

AFRY (tidligere ÅF) kjøper Advansia og Advansia blir ÅF Advansia. AFRY har sine røtter tilbake til 1895 og industrialiseringsepoken med dampkraft som energikilde. I løpet av mer enn 125 år har AFRY vært en del av flere store teknologiske endringer, inkludert elektrisitet, automasjon og digitalisering.

2013

ÅF Advansia kjøper prosjekt- og byggelederfirmaet Kåre Hagen og etablerer seg som et av Norges største selskaper innen prosjekt- og byggeledelse.

2015

ÅF Advansia kjøper prosjekt- og byggelederfirmaet Erstad & Lekven Oslo.

2016

ÅF Advansia kjøper prosjekt- og byggelederfirmaet Optiman Prosjektledelse og etablerer seg i Trondheim.

2018

ÅF Advansia åpner regionskontorer i Stavanger og Molde.

2019

ÅF fusjonerer med Pöyry og skifter navn til AFRY og ÅF Advansia blir Advansia.

Advansia utvider sin portefølje og satser på sikkerhet. Sikkerhetsrådgivning blir etablert som en egen seksjon og vokser raskt til å bli et av Norges største fagmiljø innen sikkerhetsrådgivning og cybersikkerhet.

2021

Advansia etablerer anskaffelser og juridiske tjenester som nytt satsningsområde.

2022

Advansia etablerer regionskontor i Bodø.

Selskapet lanserer organisasjonskultur og ledelse som nytt tjenesteområde for å møte et økende markedsbehov.

2023

Advansia kjøper XPRO og styrker sin posisjon på Nordvestlandet med kontorer i Molde, Ålesund og Kristiansund.

Advansia er i dag en ledende rådgivnings- og ingeniørvirksomhet med 600 engasjerte medarbeidere i Norge.

Vi er en del av AFRY

Advansia er en del av AFRY. AFRY tilbyr ingeniør-, design- og rådgivningstjenester for å akselerere omstillingen til et bærekraftig samfunn. Selskapet består av 19 000 dedikerte eksperter innen industri, energi, digitalisering og infrastruktur, som skaper varige løsninger for fremtidige generasjoner. AFRY har nordiske røtter med global rekkevidde. I Norge har AFRY over 1 000 medarbeidere og kontor i 12 byer.