Mikkel Timberlid

I Advansia blir man møtt av personer med et åpent sinn som vil bli kjent med deg for den du er

-I Advansia blir man møtt av personer med et åpent sinn som vil bli kjent med deg for den du er. Det gjør det enkelt å være seg selv, sier Mikkel. Han er 26 år, og jobber som byggleder i Advansia. Før sommeren ble han ferdig med en mastergrad fra NTNU, og for tiden er han assisterende prosjektkoordinator på et infrastrukturprosjekt i Asker kommune. – Arbeidsmiljøet på prosjektet er veldig bra. Vi er en liten gjeng med kun to personer fra Advansia, pluss noen ansatte fra Asker kommune. Vi jobber godt sammen og lærer mye av hverandre, forteller han.    

Fritiden brukes på forskjellige aktiviteter på fjellet og i marka

Mikkel liker å være i aktivitet når han ikke er på jobb, og bruker fritiden på å trene og være utendørs, gjerne på fjellet eller i marka. – Jeg er veldig glad i å gå på ski, både randonné og langrenn. I tillegg liker jeg å jakte og fiske. Når helgen omsider kommer vil jeg derfor aller helst bruke den med venner i fjellet, med randonnéski på beina, forteller Mikkel.

Mikkel Timberlid, assisterende prosjektkoordinator

Viktigheten av å minimere sløsing av ressurser og materialer

Som byggleder i Advansia jobber Mikkel for det meste i produksjonsfasen på prosjekter. Det innebærer at de fleste løsninger for utforming allerede er besluttet. – Jeg kan allikevel medvirke til å ivareta bærekraft i prosjekter ved å sikre smidige prosesser gjennom god planlegging. Dette kan redusere feil som gjøres underveis, noe som kan minimere sløsing av ressurser og materialer. God kommunikasjon med kunde og utførende sikrer også at behov dekkes og prosjektets effekt maksimeres. Dette kan føre til mindre endringer og utbygninger i ettertid, forklarer Mikkel.

Når Mikkel kommer inn i prosjekter som byggeleder er de fleste beslutninger for utforming allerede er tatt, og da kan det være utfordrende å legge til bærekraftige løsninger. – Det har blitt gjennomført piloter med resirkulering. Disse prosjektene har vist seg å være veldig dyre. Vi trenger systemer for å gjøre bruktmarkedet for materialer mer tilgjengelig, sier han. I tillegg viser Mikkel til at det tar tid å få brukte materialene godkjent i henhold til tekniske forskrifter.

For mer informasjon, ta kontakt med: