Brynseng skole og flerbrukshall er Oslos første nær nullenergiskole, og har i tillegg et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg.

Fakta

Oppdragsgiver: Undervisningsbygg Oslo KF
Prosjektkostnad:
248 MNOK
Omfang:
Ny 1-7 skole med plass til 840 elever og flerbrukshall
Tidsrom:
2015 – 2017
Miljø:
Passivhus, nesten nullenergibygg, 70% reduksjon i energibruk i forhold til TEK10, forbildeprosjekt FutureBuilt, 1100 m2 solceller på fasade
Sted: Brynseng, Oslo
Våre leveranser:
Byggeledelse, SHA-koordinator

En sydvendt fasade dekket med 1100 m2 solcellepanel er bare en av mange løsninger som gjør Brynseng skole og flerbrukshall til Norges mest miljøvennlige skolebygg.

Skolen ligger sentralt til på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Med unntak av to handicapplasser og to elbil-plasser med ladestasjon er skolen bygget uten parkeringsplasser for biler. Skolen har derimot 400 sykkelparkeringsplasser, og spyle- og mekkefasiliteter, samt garderober med dusj.

Skyhøye miljøambisjoner er nådd

Brynseng skole er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Skolen er bygget etter passivhusstandard, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1046 m² produserer 105.000 kWh per år. Solenergien brukes til å dekke energibruk i eget bygg, men i stille perioder som sommerferie, selges overskuddsenergi via strømnettet.

Brynseng skole og flerbrukshall er Oslos første nær nullenergiskole, og har i tillegg et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg. Prosjektet mottok Enova-støtte på 4,5 millioner kroner.

Flerbrukshallen ligger luftig til i byggets to øverste etasjer, med tak og yttervegger av aerogel-fasade, som gir en superisolerende og transparent fasade. Dagslys slipper inn i bygget og reduserer behovet for kunstig belysning når det er lyst ute.

Advansia høster ytterligere erfaring med moderne energiløsninger

Som byggeleder har vi gjennomført bygging av Norges mest miljøvennlige skole, med støtte fra Enova. Med 70% reduksjon i energibruk med solceller og varmepumper med brønnpark, har Advansia på vegne av Undervisningsbygg bidratt til å kutte kostnader for kommunen og begrense bruk av samfunnets felles ressurser.

Kontakt 

Vibeke Skaiaa
Områdedirektør
+47 90 57 06 57

Les mer om

Vibeke Skaiaa