Varig Orkla Arena er et løft for hele Midt-Norge

- Målet med dette prosjektet har vært å skape et rikssenter for hele travmiljøet i Trondheim. Det synes jeg vi absolutt har klart. Å bygge denne type baner er noe vi sjeldent gjør, og det er sikkert 20 år til neste gang det bygges en travbane i Norge. Derfor har dette vært et spennende prosjekt å lede, sier Daniel Hansen, prosjektleder fra Advansia.  

Varig Orkla Arena åpnet offisielt sommeren 2022, og er lokalisert i Fannrem i Orkla kommune. Målet med den nye arenaen var i utgangspunktet å erstatte travbanen på Leangen i Trondheim. Nå skal imidlertid Varig Orkla Arena også bli et samlepunkt for en rekke andre aktiviteter og arrangementer i området.  

Det nye anlegget på Fannrem består av en løpsbane, 1.300 meter med treningsbaner, hovedbygg, parkeringsplass, påselingsstall med 40 stallbokser, veterinærklinikk og trenerstall med 30 stallbokser.

- Travbanen er 1.100 meter lang, og er den lengst banen i Norge. I tillegg har den en bredde på 20-24 meter. Totalt kan arenaen ta imot 100 hester, forteller Hansen. 

Daniel Hansen, prosjektleder i Advansia

Toppmoderne anlegg med mange bruksområder

Jan Roar Aune har holdt på med bane og hest hele livet, og er fortiden innleid som driftsleder og banemester på Varig Orkla Arena. Han mener at den nye travbanen er et løft for hele Midt-Norge.

- Vi kom fra en umoderne bane og et slitt bygg på Leangen til et toppmoderne anlegg her i Fannrem. Jeg vil si at dette er Norges beste bane. Her trenes det daglig, og vi kan kjøre 50 løpsdager i året. Vi merker en helt annen driv enn på Leangen, sier Aune. 

I tillegg til at de har ett travløp i uka, ønsker de at travbanen på sikt skal bli en arena for messer, utstillinger, konserter og alle mulige aktiviteter både innendørs og utendørs. 

Jarle Morten Sørmo er travtrener på anlegget, og er enig med Aune i at dette absolutt er en oppgradering fra det tidligere anlegget. – Dette er en veldig flott plass å trene hester på. Her har vi store fine staller og fine trenings- og løpsbaner. Det er også blitt et godt miljø mellom de som jobber og trener på anlegget. 

6.000 kvm fordelt på tre etasjer 

Elnan fra Advansia forteller at det i forkant av byggestart var store diskusjoner om hvor den nye travbanen skulle ligge: – skulle det bygges et nytt anlegg på samme sted på Leangen i Trondheim eller skulle det finnes en ny plassering utenfor byen? 

– Det nye bygget er på over 6.000 kvm, fordelt på tre etasjer, hvor første etasje har publikumsinngang, en butikk for hesteutstyr, en trenerkafé og racingstaller for påseling av hester før løp. I andre etasje ligger kjøkken og toaletter, mens publikumsarealene/ restauranten går over både andre og tredje etasje. I tredje etasje er det en VIP-avdeling og uteterrasse med tak 

Ifølge prosjektlederen har de valgt materialer og løsninger som skal være mulig å gjenbruke senere. Hovedbygget er også blitt lagt tett på løpsbanen for å komme nærmere hestene. Denne type valg har blitt gjort i tett samarbeid med byggherren, og de som skal bruke anlegget. 

For mer informasjon, ta kontakt med: