To nesten identiske barnehager sikrer barnehageplass til over 360 barn

 - Det har over lengere tid vært behov for flere barnehageplasser i Lillestrøm kommune. Byggingen av barnehagene Sagelven og Volla bidrar til å sikre barnehageplasser til opptil 360 barn i kommunen.

 - Det har over lengre tid vært behov for flere barnehageplasser i Lillestrøm kommune. Byggingen av barnehagene Sagelven og Volla bidrar til å sikre barnehageplasser til opptil 360 barn i kommunen. I tillegg har hver av barnehagene 50 ansatte, sier Hilde Norang, prosjekt- og byggeleder i Advansia. Hun har vært med på å avslutte prosjektet som har inkludert byggingen av de to nesten identiske barnehagene som er lokalisert på forskjellige steder i Lillestrøm kommune.  

De to barnehagene i Lillestrøm ble offisielt åpnet 6 mai, og er i dag i full drift med både ansatte og barnehagebarn. Barnehagene er bygget i en el-fasong for å skjerme uteområdet for trafikkstøy fra biler og tog. I atriumet er det både scener, sklier og lekeapparater. Inne har barna også tilgang på et vannlekerom, med mål om å gjøre de mer trygge i vann. 

– Jeg har tidligere selv jobbet i en barnehage under studiene, og jeg må si at dette må være drømmebarnehager å jobbe i! Lokalene og uteområdet er store og flotte, og det har vært viktig å skape bygg som er bra for både de ansatte og barna, forteller Hilde. 

12 avdelinger fordelt på to etasjer 

De to barnehagene er gjennomgående bygget i tre, både innvendig og utvendig. Fasaden består av trespiler og treverk, og innvendig er det brukt osmobehandlet tre som skal gi et lunt og innbydende uttrykk. 

Byggene består også av tre etasjer, hvor 12 avdelinger er fordelt på de to første etasjene. Den tredje etasjen er tildelt administrasjonen og de ansatte. I tillegg har de to barnehagene et storkjøkken hver som gjør det mulig å lage varm mat til alle barna. – Utover de 12 avdelingene er det også tilrettelagt for en forsterket avdeling og en fleksibel avdeling for barn med spesielle behov, sier Hilde. 

Prosjektledelse, teknisk byggeledelse og ITB

Advansia har vært aktivt involvert i byggingen av de to barnehagene. Konkret har selskapet hatt ansvar for prosjektledelse og den assisterende prosjektledelse. I tillegg har de bistått med teknisk byggeledelse og ITB, som er forkortelsen for Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner. 

– Vi har totalt vært syv stykker fra Advansia som har jobbet på prosjektet. Mitt ansvar har vært knyttet opp mot det løse inventaret i barnehagene, og koordineringen av disse leveransene. Dette har særlig vært utfordrende på grunn av Covid-19, som har gjort at en del ting har blitt levert etter at barnehagene har åpnet, sier Hilde. 

Ansvar og tillit selv etter kort tid i bransjen 

Hilde Norang, prosjekt- og byggeleder Advansia

Hilde er relativt ny i Advansia, og dette er hennes første jobb etter studiene. I tillegg til å jobbe med prosjektledelse for Lillestrøm kommune, med byggingen av de to barnehagene, har hun også jobbet med byggeledelse for Oslo kommune i forbindelse med av byggingen av Dronning Ingrids hage. 

– Det har vært veldig spennende å få mulighet til å jobbe på så forskjellige prosjekter nå i starten. Samtidig vil jeg si at de begge er svært betydningsfulle prosjekter, og jeg opplever å få både ansvar og tillit fra Advansia og kundene. Dette har gjort at jeg har lært masse på kort tid, sier Hilde.

 

For mer informasjon, ta kontakt med: