Ola Ose Pedersen

- Jeg liker at jeg får treffe så mange flinke folk rundt omkring i hele landet. Det er kanskje det kjekkeste med jobben, sier Ola Ose Pedersen som jobber med uavhengig kontroll i Advansia.

‍Ola har lang erfaring innen uavhengig kontroll, og jobber til daglig med å påse at det er gjennomført kvalitetssikring av det som blir gjort i byggeprosjekter.

- Når man jobber med uavhengig kontroll får man mulighet til å komme seg ut av kontoret og ut på byggeplassene, og får se hvordan bygget blir til. Det starter jo gjerne med et hull i bakken også vokser det sakte opp derfra. Jeg får være med på hele prosessen, sier han.

På jobb motiveres Ola av en variert arbeidshverdag: - Jeg har holdt på med dette i mange år, men jeg lærer stadig vekk noe nytt. Også får jeg anledning til å lære vekk noe innimellom også, for jeg får jo kunnskap som andre også har nytte av.

Ola jobber på Advansias kontor i Ålesund, men har i prinsippet hele Norge som arbeidssted. Han jobber med et bredt spekter av prosjekter innen uavhengig kontroll; alt fra små og enkle eneboliger til de aller største og mest komplekse byggene i landet.

Et engasjert friluftsmenneske

Ola er glad i fjell og fjord, noe som går godt overens med det å være bosatt i Møre og Romsdal. Når han ikke er på jobb, bruker han mye av tiden sin som frivillig i Den Norske Turistforening (DNT) både som turleder og som instruktør på kurs og opplæring.

- Jeg har brukt mye tid og energi som engasjert i DNT oppigjennom årene. Det er jo helt perfekt å bo i Ålesund med tanke på mine interesser, bortsett fra at vi har veldig svingende vær da. Men da gjelder det bare å hive seg rundt når været er bra, smiler han.  

Stor interesse for teknologiske duppeditter

Ola er også over gjennomsnittet interessert i teknologi og duppeditter. Faktisk så er hele hans samling av mobilhistorie utstilt på kontoret.  

- Jeg har tatt vare på alle telefonene jeg har eid gjennom hele livet. Så det tilsvarer vel 40 år med mobilhistorie. Noen av telefonene kostet en hel månedslønn den gangen de ble kjøpt, så sånn sett er jo de dyre telefonene i dag mye billigere enn mange av disse var den gang.

Hans teknologiske interesse er også en fordel i hans daglige arbeid med uavhengig kontroll: - Det er nok egentlig ganske nyttig også ute i bygg og anlegg, for det er mye systemer, data og måleutstyr man må forholde seg til, avslutter Ola.  


For mer informasjon, ta kontakt med: