Nye høyder med klatring

På klatresenteret Gneis Lilleaker i Oslo kombinerer personalklubben fysisk aktivitet med det sosiale. Tilbudet kjøres en gang i uken og er en lavterskel aktivitet hvor alle AFRY-kollegaer kan delta.

- Klatring er jo først og fremst en sosial aktivitet. Det er 90 prosent snakking, også klatrer man litt her og der. Det er en idrett som lar en pushe seg selv, samtidig som man får brukt hele kroppen. Så det er en fin aktivitet etter en dag på jobb i kontorstolen, sier Simen Hansen. Han er nestleder i personalklubben i AFRY i Oslo og en klatreentusiast på fritiden.  

Simen har selv drevet med klatring i seks år, men er tydelig på at aktiviteten passer for alle: - Man velger det man ønsker å klatre ut ifra eget ferdighetsnivå og hvordan man ønsker å pushe seg selv med tanke på høyde og rute.  

Simen Hansen

Våge å utfordre seg selv

Noe av gleden med klatring og buldring er å våge å utfordre sine egne grenser for å nå nye høyder (bokstavelig talt!).  

- Klatring er en veldig mental idrett. Det er viktig å beholde roen og passe på at panikken ikke overtar. Det handler rett og slett om det å pushe seg selv og kjenne på hvordan man håndterer situasjonen. Det gir en god mestringsfølelse, forteller Simen.  

På klatresenteret kan man prøve seg på både klatring og buldring. Selve klatringen involverer å klatre oppover eller over vegger med hjelp av tau og andre sikkerhetsutstyr. Buldring, derimot, er en aktivitet som involverer å klatre oppover eller over vegger uten hjelp av tau eller annet sikkerhetsutstyr, men med mulighet for sikring med matter på bakken.  

Mulighet til å utvide nettverket sitt

Irene Garcia Santiago er leder for personalklubben i AFRY i Oslo. Hun forteller det har vært mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne: - Jeg opplever at folk setter pris på å ha en rutine og en sosial aktivitet å se frem til etter en dag på jobb. Det er jo en bekreftelse i seg selv at folk velger å komme tilbake uke etter uke!  

For Simen, som flyttet til Oslo og startet i AFRY for rundt et halvt år siden, har AFRY og personalklubben blitt hans første sosiale nettverk i byen: - Jobben er jo en stor del av hverdagen min og det har derfor vært veldig fint at den også tilbyr en sosial arena hvor jeg kan møte nye venner og bekjente. Jeg har fått etablert et stort faglig nettverk, som byr på mange morsomme møter og nerdete diskusjoner!

Irene Garcia Santiago

Irene sier seg enig med Simen: - Når jeg begynte å jobbe i AFRY ble jeg veldig godt kjent med de jeg jobber sammen med til daglig, men jeg kjente ikke så mange fra andre områder eller fag. Med personalklubben og de sosiale aktivitetene har jeg fått mulighet til å utvide nettverket mitt. Jeg får møte folk som har de samme personlige interessene som meg, men som har litt ulik fagbakgrunn, avslutter hun.  

For mer informasjon, ta kontakt med:

Personalklubben

Personalklubben organiserer et bredt utvalg av spennende aktiviteter og det finnes noe for enhver smak!