Sikkerhetsrådgivning

Et praktikantopphold som har forsterket interessen for sikkerhet, risikoer og trusselvurderinger

– Når jeg fikk tekstmeldingen om at det var Arne Christian Haugstøyl som skulle være mentoren min, googlet jeg navnet hans med en gang. Da jeg så at han tidligere har ledet kontraetterretningsarbeidet i PST, må jeg innrømme at jeg både ble gira og engasjert. Det har vært utrolig gøy å få jobbe med så kunnskapsrike folk i Advansia, sier Magnus Brandt Lågøyr.

Magnus har i løpet av de siste seks ukene hatt et praktikantopphold i Advansia. Her har han har fått jobbe med både sikkerhets- og trusselvurderinger og kommunikasjon i selskapets sikkerhetsrådgivingsavdeling.

Mulighet til å teste hva bransjen har å by på

– Jeg tar for tiden en master i fred og konfliktstudier ved Universitetet i Oslo, og det er egentlig ikke så vanlig innenfor min studieretning å få praksisplass. Jeg har imidlertid fått en ordning hvor jeg kan bytte ut seks uker av studiet med et praktikantopphold. Jeg har lenge hatt en tanke om at jeg vil jobbe i sikkerhetsverdenen, og da jeg lette etter steder hvor jeg kunne få relevant arbeidserfaring, kom jeg over Advansia.

Magnus forteller at Advansia er et spennende selskap på grunn av sammensetningen av kunnskap, kompetanse og erfaring, interessante arbeidsoppgaver, og at verdiene til selskapet sammenfaller med det han som ung student er opptatt av.

– Jeg har ikke mye relevant arbeidserfaring enda, utover frivillig verv som blant sentralstyremedlem og politisk nestleder med ansvar for politisk kommunikasjon i Unge Sentrum. Samtidig har jeg stor interesse for sikkerhet og sikkerhetspolitikk. Av den grunn håpet jeg at et praktikantopphold kunne gi relevant arbeidserfaring, både for å teste ut hva jeg kan bidra med og hva bransjen har å by på.

Imponert over menneskene han har fått jobbe med

Men hvilken kunnskap har egentlig Magnus fått i løpet av de seks ukene han jobbet i Advansia?  

– På generell basis har det vært veldig lærerikt å prøve seg utenfor lesesalen. For det første har det vært gøy å få enda mer faglig kompetanse, da særlig om hvordan man gjennomfører sikkerhetsvurderinger og trusselvurderinger. Jeg har blant annet fått bidratt med å skrive taler til konferanser, gitt kommunikasjonsråd til kunder og gjennomført analyser. For det andre har det å jobbe fulltid hos Advansia også gjort at jeg har kommet godt inn i arbeidsmiljøet, og lært masse om hvordan det egentlig er å jobbe på en arbeidsplass.  

Magnus viser til at det som har imponert han mest er menneskene han har fått mulighet til å jobbe med.

– Jeg er overrasket over hvor tilgjengelige og imøtekommende alle har vært i løpet av de seks ukene. Jeg har opplevd et svært åpent arbeidsmiljø med fokus på utveksling av kunnskap og kompetanse. Dette var noe jeg var litt spent på siden det er så mange av rådgiverne i avdelingen som har CVer som kanskje ser litt skumle ut.

Praktikantoppholdet har endret temaet for masteroppgaven

Magnus skal snart i gang med å skrive masteroppgaven sin, og praktikantoppholdet har også bidratt til å endre tematikken for oppgaven.

– Når jeg begynte på masteren tenkte jeg at jeg ville skrive om terrorisme, men etter å ha vært hos Advansia i seks uker synes jeg det virker spennende å skrive om skjæringspunktet mellom PSTs trusselvurderinger og hvordan PST kommuniserer trussel, usikkerheter og risiko til næringslivet. Det jeg tenker kan være særlig interessant å dykke ned i er konfidensialitet og beslutninger om å ikke dele konfidensiell informasjon i disse trusselvurderingen. Sånn situasjonen er i dag, og ut fra det PST selv skriver i sine vurderinger, så tenker jeg det er en aktuell problemstilling. Jeg ser også frem til å dra veksel på den gode kunnskapen som Advansia besitter i dette arbeidet.

Få et innblikk i sikkerhetsseksjonen i denne samtalen mellom Magnus Brandt Lågøyr og Jack Fischer Eriksen

Hør alle våre episoder i denne serien:

For mer informasjon, ta kontakt med:

Ledige stillinger