Bodø/Glimt vil skape fotballmagi på ny stadion

FK Bodø/Glimt har engasjert Advansia til å bistå med prosjektledelse i utviklingen av nytt stadionanlegg. Ambisjonen til Bodø/Glimt er å skape en toppmoderne og bærekraftig stadion for både lokale og internasjonale idrettsøyeblikk.

Den nye stadion skal være et samlingspunkt for fotballentusiaster i regionen. Samtidig skal stadion oppfylle UEFA-standardene for å kunne være vertskap for nasjonale og internasjonale kampoppgjør.

Bodø/Glimt har hentet inn Advansia for å bistå med prosjektledelse i den innledende byggefasen. Advansia er godt etablert i Nord-Norge med kontorer i både Bodø og Tromsø og er involvert i en rekke viktige oppdrag i regionen, som blant annet utbyggingen av Nye Bodø lufthavn.

Mads Holmstrøm, regionsleder Nord i Advansia

- Vi er stolte over at vi nok en gang får være med på å utvikle et prosjekt som har stor betydning for lokalsamfunnet. Den nye stadion bidrar til å utvikle idretten i regionen og realisere ambisjonene til Bodø/Glimt, sier Mads Holmstrøm, regionsleder Nord i Advansia.

- Det å ha noen å spille på lag med, som ser de store linjene og visjonen for det vi ønsker å skape her i Bodø, er helt uvurderlig. Det gjør at vi kan ta nye steg og bevare posisjonen vår i norsk toppfotball, sier Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt.

Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt

Ser etter kvalifiserte entreprenører

Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise etter en pris- og designkonkurranse med samspill. Prekvalifisering av entreprenører blir utlyst før sommeren.

- Det er en kompleks oppgave å bygge en toppidrettsarena i det værharde nordnorske klimaet og vi ønsker å velge den beste aktøren til dette oppdraget. Stadion skal ha gode forhold både for de som spiller på banen og de som jubler på tribunene, sier Vegard Storvik, prosjektleder i Advansia for Bodø/Glimt stadion-prosjektet.

Vegard Storvik, prosjektleder i Advansia for Bodø/Glimt stadion-prosjektet

Den nye stadion vil ha en kapasitet på 10 000 tilskuere, og målet er at den skal stå ferdig ila 2027.

Tomten det er planlagt å bygge stadion på

Headerbilde: Bodø/Glimt

For mer informasjon, ta kontakt med:

Vegard Storvik
Vegard Storvik
Regionsleder Nordvest
+47 90 05 15 42

Les mer om

Vegard Storvik

Mads Holmstrøm
Mads Holmstrøm
Regionsleder Nord
+47 92 83 87 11

Les mer om

Mads Holmstrøm