Silje Molid

Kast deg ut i nye og spennende prosjekter! 

Trivelige og flinke folk, varierte arbeidsoppgaver og muligheten til å lære nye ting er det Silje trekker frem når hun skal beskrive Advansia som arbeidsplass. Hun jobber fortiden som assisterende prosjektleder på Skur 38, som hun karakteriserer som sitt drømmeprosjekt. Bli bedre kjent med Silje i artikkelen, og les hvilke råd hun har til unge kollegaer. 

Silje er en reiseglad rogalending som er mamma til to, og bosatt i Asker. Hun er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg fra Norges tekniske høgskole, og har jobbet som prosjektleder i Advansia i ni år. Fortiden er hun assisterende prosjektleder på rehabiliteringen av Skur 38 på Vippetangen i Oslo. 

Samspillsenterprise med miljøfaglige ambisjoner 

– Rehabiliteringen av Skur 38 er et utrolig gøy og lærerikt prosjekt å få være med på, både fordi vi skal ivareta strenge miljøkrav og modernisere et verneverdig maritimt kulturminne. I tillegg er det spennende fordi prosjektet gjennomføres som en samspillsenterprise, hvor alle parter (entreprenører, rådgivere og leverandører) jobber sammen helt fra utviklingsstadiet til gjennomføringen, forklarer Silje. På spørsmål om hva hun tenker er det neste drømmeprosjektet, svarer hun tydelig at hun gjerne tar en kopi av Skur 38.  

Muligheten til å jobbe sammen med dyktige kollegaer 

Før Silje startet i Advansia var hun konsulent i Metier, hvor hun først jobbet med implementeringen av planleggingsverktøyet Artemis Project, før hun begynte som planlegger ute hos kunder. – I løpet av min tid som sivilingeniør har jeg vært innom en rekke bransjer. Nå er jeg prosjektleder i avdeling for Helse og Kunnskap hos Advansia, noe jeg trives svært godt med, sier Silje.  

Men hva synes Silje gjør Advansia til en god arbeidsplass? – Det er helt klart muligheten til å jobbe sammen med dyktige kollegaer, sier hun. Silje trekker frem at Advansia er en attraktiv arbeidsplass fordi ansatte får mulighet til å jobbe på spennende og forskjellige prosjekter, sammen med dedikerte kollegaer. Dette gjør at hun daglig føler faglig utvikling og mestring. 

Tre kjappe om å jobbe i Advansia

Hva motiverer deg på jobb?

Jeg motiveres av å jobbe med trivelige og flinke folk. Dette er noe jeg absolutt får mulighet til i Advansia. Jeg setter også pris på å jobbe med varierte arbeidsoppgaver og prosjekter. Det gir meg anledning til å stadig lære nye ting, og utvikle meg som prosjektleder.  

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet i avdelingen din?

På akkurat dette spørsmålet må jeg innrømmet at jeg har et stort forbedringspotensial. De siste årene har jeg vært utplassert på en rekke prosjekter, og av den grunn har jeg ikke fått mulighet til å være sammen med de flinke folkene i avdelingen min. Jeg håper jeg får tid til å bli bedre kjent med avdelingen og arbeidsmiljøet nå som Covid-19 begynner å gi slipp. 

Har du noen råd til unge kollegaer som ønsker utvikling?

Mitt råd til unge er å kaste seg ut i nye og spennende prosjekter og oppgaver. Vær nysgjerrig og ikke vær redd for å spørre og ta kontakt med kollegaer om det er noe du lurer på. Det er slik du utvikler deg i rollen som rådgiver. 

For mer informasjon, ta kontakt med: